Панакота Влюбени гълъбчета

14/02/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaЧирак
"Вадете формата и запретвайте ръкавите, за да има с какво да изненадате любимия вечерта "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред разтваряте желатина, двете пакетчета в 50 мл вода и го оставяте настрани да набъбне , отнема около 5 минути.

През това време, слагате на котлона в тенджерка сметаната, млякото и захарта, разбърквате до завирането им. Разрязвате ваниловата шушулка, остъргвате зрънцата с нож и пускате в сметаната заедно всичко.

На другия котлон слагате на водна баня набъбналия желатин да се разтвори и когато е готов го прибавяте и него към сметаната.

Всичко разбърквате докато заври. Махате от котлона, изваждате шушулката, разбърквате добре и изсипвате във влюбената форма сърце или малки формички.

Изчаквате да се охлади, поставяте в хладилника за 3-4 часа и украсявате със сладкото. На средата на формата, с малка метална форма сърчице изрязвате и я пълните и нея със сладко.

Сервирате парченце панакота с чаша влюбено шампанско.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар