Шоколадово реване

14/02/2017
Ivanka
отIvankaНовак11
"Не може да не се влюбите в това реване, което не само е шоколадово, ами е и с ароматна шоколадова заливка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 359
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • орехи - смлени за поръсване
  • течен шоколад - разтопен за заливка
  • за сиропа
  • сок от компот - по ваш избор или захарен сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ще използвате захарен сироп вместо сок от компот, пригответе го в съд на котлона от 250 г захар и 500 мл вода, които врат около 5-10 минути. След това охладете добре направо в хладилника.

Разбийте яйцата и захарта много добре и добавете ванилията, брашното, което сте пресяли предварително с какаото и бакпулвера. Сухата смес се добавя внимателно на части.

Прехвърлете сместа за реването в предварително намаслена и набрашнена форма за печене и сложете да се изпече в загряна на 150 градуса фурна. Пече се до суха клечка.

Когато сладкишът се изпече, нарежете го на парченца и залейте със студени сироп или сок от компот. Изчакайте да изстине напълно и го приберете в хладилника.

След няколко часа покрийте шоколадовото реване с шоколад и орехи.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар