Свинска плешка с чесън и пиво

Свинска плешка с чесън и пиво1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Не казвайте на половинката си какво сте направили с любимата му бира, докато не опита това сочно месце После няма как да ви се разсърди"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • кимион - 3 - 4 ч.л.
  • бира - 2 ч.ч.
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наложете плешката с чукче за месо. Намажете я с олиото и счукания чесън и поръсете обилно с кимиона, червения и черния пипер.

Завийте на стегнато руло. Поставете го в намаслена тава и го залейте с бирата. Покрийте с фолио.

Оставете месото да престой така два-три часа.

Загрейте фурната до 180 градуса. Изпечете месото за около един час.

Свалете фолиото и допечете месото, докато придобие приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: