Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Швейцарска супа

Швейцарска супа

Швейцарска супа1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • шунка - 200 г
  • бекон - 200 г
  • боб - 100 г
  • жито - 150 г
  • пилешки бульон - 2 л
  • дафинов лист - 1
  • течна сметана - 200 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно кромида, целината и моркова и ги запържете в олиото.

Добавете шунката и бекона на кубчета, след тях - и предварително накиснатите за 4-5 часа боб и жито.

Залейте с бульона, сложете дафиновия лист и варете до готовност.

Застройте супата със сметаната, в която сте разбили жълтъка.

Поръсете с наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: