Млечен крем със сок от вишна

14/02/2017
"Обикновен млечен крем, но в ръцете на опитен кулинар, може да се превърне в точно такъв изискан десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо залейте желатина с 20-30 мл студена вода и оставете да набъбне за 5-6 минути. През това време загрейте на огъня сока от вишна. Затоплете желатина на водна баня да се втечни и го смесете със сока.

Сипете по 4 с.л. във всяка чаша от вишневия сок. Подредете чашите в хладилник. Подпрете ги на нещо в хладилника така, че да застанат с наклон.

Разбийте яйцата с вилица и прибавяйте по малко брашно и постепенно по малко мляко, докато се поеме брашното. Разредете с още мляко, а останалото сложете на огъня. Прибавете захарта и разбърквайте, докато се сгорещи.

Когато захарта се разтопи, сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане, докато получите гладък крем. Прибавете ванилия и краве масло в крема, докато е още горещ. Отново бъркайте да се разтопи маслото.

Разпределете млечния крем в чашите, още топъл, но да не е горещ.

Червеният крем леко се затопля и към белия се стичат струйки. Допълнете с крем чашите, а накрая залейте с още малко червен сок.

Можете да украсите с желирани ягоди, потопени предварително в червения сок. Поднесете крема студен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар