Свинско месо със зеленчуци и пюре

14/02/2017
"Днес ни се хапва свинско месо със зеленчуци и пюре, но приготвено по тази рецепта И ще си го направим "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки парчета и се подправя със сол и черен пипер. Запържва се в тиган със зехтин, докато добие златист цвят. Като стане готово месото, го отделяме от тигана.

Нарязваме на ситно лукa и гъбите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Нарязаните зеленчуци се задушават в същия тиган, като добавяме разтворения в малко вода бульон. Когато омекнат заленчуците, се включват още 2 с.л. доматено пюре, около 30 г краве масло и готварската сметана (от нея предварително се отделят 2 с.л. за пюрето).

Оставя се за 5-6 мин. След това се добавя месото, разбърква се добре със зеленчуците и се оставят на слаб огън за около 10 мин.

Картофите се сваряват и намачкват. Прибавят се топло мляко, разтопено около 40 г краве масло и 2 с.л. сметана. Добавя се сол и черен пипер и се разбърква добре, докато стане хомогенно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар