Чийзкейк за влюбени

14/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Когато си влюбен, всеки ден е празник, затова този чийзкейк е страхотна идея за всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За основата
  • бисквити – 150 г с масло
  • масло – 70 г
  • за крема
  • сметана – 100 г
  • крема сирене – 450 г филаделфия
  • захар – 120 г
  • яйца – 3 бр.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • лимони – 0.5 бр. кората и сока
  • още
  • конфитюр от ягоди – 5 с.л.
  • сладкарска боя - малко червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и смесете с разтопеното масло. Смесвате добре, разстелете и притискайте сместа с лъжица на дъното на ринг- тава, постлана с хартия за печене. Поставете в хладилник тавата за около половин час.

Отделно разбийте сметаната със захарта. Към нея добавете сиренето, сока от половин лимон, настърганите на ситно ренде лимонови корички и ваниловата захар, разбийте с миксер на крем. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане до еднородна смес.

Намажете основата на чийзкейка с част от конфитюра, изсипете крема върху него и изравнете повърхността му. Препоръчвам за по-сигурна да облицовате тавата отвън с алуминиево фолио, за да не навлезе вода при печенето на водна баня.

Смесете останалата част от конфитюра с малко червена боя и вода, като сироп. Напълнете спринцовка със сиропа и правите кръгчета върху крема в спираловиден ред. С клечка за зъби минавате през спиралата в една посока за сърчицата.

Печете на водна баня в предварително нагрята фурна, през първите 15 минути на 200 градуса и 1 час на 100 градуса. Охладения чийзкейк поставете в подходяща чиния за сервиране.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар