Чийзкейк за влюбени

14/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф815477967
"Когато си влюбен, всеки ден е празник, затова този чийзкейк е страхотна идея за всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 376
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За основата
  • бисквити - 150 г с масло
  • масло - 70 г
  • за крема
  • сметана - 100 г
  • крема сирене - 450 г Филаделфия
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • лимони - 0.5 бр. кората и сока
  • още
  • конфитюр от ягоди - 5 с.л.
  • сладкарска боя - малко червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и смесете с разтопеното масло. Смесвате добре, разстелете и притискайте сместа с лъжица на дъното на ринг- тава, постлана с хартия за печене. Поставете в хладилник тавата за около половин час.

Отделно разбийте сметаната със захарта. Към нея добавете сиренето, сока от половин лимон, настърганите на ситно ренде лимонови корички и ваниловата захар, разбийте с миксер на крем. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане до еднородна смес.

Намажете основата на чийзкейка с част от конфитюра, изсипете крема върху него и изравнете повърхността му. Препоръчвам за по-сигурна да облицовате тавата отвън с алуминиево фолио, за да не навлезе вода при печенето на водна баня.

Смесете останалата част от конфитюра с малко червена боя и вода, като сироп. Напълнете спринцовка със сиропа и правите кръгчета върху крема в спираловиден ред. С клечка за зъби минавате през спиралата в една посока за сърчицата.

Печете на водна баня в предварително нагрята фурна, през първите 15 минути на 200 градуса и 1 час на 100 градуса. Охладения чийзкейк поставете в подходяща чиния за сервиране.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!