Питка за Свети Валентин

14/02/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Когато питката е приготвена с толкова много любов, няма значение дали е с формата на сърце или дали е направена точно на Свети Валентин "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за 20-25 минути. След това се разделя на две.

Питата е направена с половината тесто. Едната половина тесто се раздела на 4 равни части и една много малка топка тесто. Топката тесто се разточва на правоъгълник и се реже от двете страни на лентички, като по средата се оставя разстояние.

След това се разточва и другата топка тесто, отново на правоъгълник. Навива се на стегнато руло и се прехвърля върху другото разточено тесто. Започва да се плете върху рулото. Същото се повтаря и с останалите две топки тесто. Сплетеното тесто се прехвърля в тава помазана и набрашнена. Оформя се сърце.

От малкото тесто се изрязват кръгчета и се оформят три рози. Розите се поставят където се срещат двете рула тесто. Оформената пита се оставя да втаса за около 30-тина минути. След това се помазва с жълтъка, малко олио и няколко капки вода.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-тина минути. След като е готова питата се поръсва леко с вода и се завива за 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!