Спанак със свинско и кисело мляко в гювече

14/02/2017
"Пролетно предложение със свинско месце, от което ще се възползваме, когато излезе пресния спанак "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло
  • сол
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на малки парченца и го задушете в малко мазнина и малко вода. Към края прибавете нарязания на ситно лук и оставете още малко на котлона като разбърквате често. Накрая добавете солта и червен пипер (не е задължителен).

Почистете спанака и го нарежете. Сложете го да се задушава. След това прибавете и спанака към месото и оставете 5-10 минутки на котлона да се задушават заедно.

Пресипете месото със спанака в малки гювечета и прибавете масло и джоджен. Сложете във фурната за 15 минути. Гювечетата са готови. Преди сервиране сложете кисело мляко.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар