Тиква с кашкавал на фурна

17/02/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач279961186
"Такава запеканка не сте опитвали досега - хем с тиква, хем солена, хем невероятно вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме семките на тиквата, обелваме кората и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см. и дължина 5-6 см. Хубаво ги овaлваме от всички страни в брашно и пържим във врящо олио.

Обеления лук нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина. В намазана с масло тавичка нареждаме първо тиквените парчета.

Отгоре слагаме пържения лук, нареждаме върху него нарязаните на колелца домати, върху тях слагаме магданоза /ситно нарязан/ и най-накрая наръсваме с настъргания кашкавал.

Разтапяме маслото в тигана, добавяме млякото и разбитите на пяна яйца. С получената смес заливаме ястието. Запичаме в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар