Домашно пиле с грах

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Домашно пиле с грах
Снимка: Светла
2 / 7
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Грахът може и да е от консерва, но пилето задължително трябва да е домашно!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. домашно
  • грах - 800 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 400 г консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • подправки - сол черен пипер, пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и сварете в подсолена вода, заедно с една глава лук, нарязана на едро и един морков на големи парчета до полуготовност. Извадете месото и прецедете бульона.

В тиган запържете лука и чесъна до прозрачност, морковите нарязани на колелца, прибавете и запържете брашното и пушения червен пипер, разредете с 1-2 чаши от бульона, в който се е варило пилето, добавете доматите.

След като малко поври добавете и консервирания грах, разбъркайте и свалете от котлона. Подправете с черен пипер.

Изсипете сместа в тавичка и отгоре подредете порциите пилешко месо, ако е необходимо разредете с още бульон.

Печете във фурна около час или до готовност. Поднесете пилето с грах със наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: