Буритос с картофи и авокадо

17/02/2017
georgiev_ggот georgiev_ggНовак
"Имате ли нужда от повод, за да организирате парти и да почерпите с буритос или предпочитате да си го хапнете така - без повод?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязваме варените картофи на кубчета и ги слагаме в тефлонов тиган с олио за запържване. Когато станат златисти, добавяме и нарязания на кубче бекон.

Запържваме леко и махаме от котлона, след което добавяме подправките - сол, щипка червен пипер, щипка кориандър, 2 щипки вегета.

Нарязваме марулята на ленти, акокадото - на кубчета и настъргваме кашкавал. Изсипваме сместа в друг съд, и в сух тиган (може и същия) запичаме питките от двете страни една по една.

След като обърнем питката, започваме да нареждаме продуктите още на котлона. Намазваме с майонезата, слагаме картофа и бекона, настъргания кашкавал, маруля и кубчетата авокадо, накрая малко сол и една идея лимонов сок.

Навиваме на руло и поднасяме! Подходящ сос е салца или друг на доматена основа. Може да се добави и люто чили, ако обичате пикантно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар