Задушен праз с домати

14/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Постна зеленчукова яхния, която е не само вкусна, но и много икономична "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 977
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • праз лук - 5 - 6 стръка
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • маслини - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязания на колелца праз лук.

Добавяме малко сол, червения пипер, доматите, изчистените от костилки маслини и подправките.

Оставяме ястието да се задуши за 10-15 мин.

След това изсипваме водата с разтвореното в нея брашно. Оставяме на тих огън за около 20 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!