Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско месо по селски

Печено свинско месо по селски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Печено свинско месо по селски
Снимка: Цветелина
1 / 2
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Баба от тенджери под налягане и слоукукъри не разбира, но такова печено месце прави, че и чинията ще оближете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг шарено
  • лук - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на големи парчета и го поръсваме със сол, черен пипер, кимион и чубрица.

Слагаме го в подходящ съд и го заливаме с виното. Оставяме го под похлупак за 2-3 часа.

След това го печем в умерена фурна. Когато е полуготово слагаме върху него нарязания на ивички лук.

Връщаме месото да се допече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: