Печен шаран с плънка

14/02/2017
"Пълненият шаран на фурна е неостаряваща класика, опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 589
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • прясно мляко - 100 мл.
  • гъби - 1 к.ч.
  • шунка - 150 г
  • девесил
  • черен пипер
  • сол
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме шарана от люспите и вътрешностите и го измиваме много добре. Посоляваме го и го натриваме с половината лимон. Оставяме да престои така около 2 часа.

През това време приготвяме плънката, като в 2/3 от олиото задушаваме нарязаните лук, гъби, морков и шунка. След като сместа изстине, добавяме предварително накиснатата и изцедена в млякото филия хляб. Разбъркваме добре и добавяме черния пипер и девесила.

С така приготвената плънка напълваме шарана, зашиваме го и поставяме в тавичка. Добавяме виното, малко вода и останалото олио. Печем в умерена фурна около 90 мин, като обръщаме шарана, за да се запече от двете страни.

Когато е готов, го поръсваме с наситнен магданоз и резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар