Рибена чорба с толстолоб

28/03/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"От старите рибари знаем, че най-хубавата рибена чорба се прави с по-тлъста риба и много мерак "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 418
  • Преглеждания за месеца3619
  • Преглеждания за седмицата3442
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Главата от толстолоб, опашката, перките и месото се слагат да се варят в достатъчно количество вода. Щом месото се свари, извадете да го с решетъчна лъжица в чиния и прецедете рибния бульон.

Хубаво отделете месото от костите и го надробете. Върнете го в бульона на котлона и добавете настърганите лук, морков и картоф.

Оставете да къкри 10 минути, като добавите и сол. При нужда сипете 1-2 с.л. мазнина, ако рибата не е много мазна.

Към края добавете сушените подправки и черния пипер на вкус, снемете от котлона и пробавете накълцания магданоз, както и нарязания на парченца половин лимон. Поднесете рибена чорба с толстолоб гореща.подобни рецепти тук

5 16
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Цветелина Шопова
Цветелина Шопова
22.04.2015 23:13
Цялото семейство изпитахме Огромно удоволствие от невероятния вкус на тази супа! Ще си я приготвяме редовно :)
2
0
Нела
Нела
06.12.2014 22:52
Много вкусно и .. лесно и бързо за приготвяне ...
3
0
mitko
mitko
20.03.2014 13:22
бат ставри давам ти 6 за рецептата но след чорбата 2 дена не можах да си отлепя главата от възглавницата е да възможно е да е било от ракията :)
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв