Свинско с праз и сини сливи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Свинско с праз и сини сливи1 / 2
28/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Само ние ли намираме комбинацията от свинско и сини сливи за неустоима?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - към 500 г
  • праз - 2 стрък
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • сини сливи - 1 ч.ч. сушени
  • домати - 1/2 ч.ч. настъргани
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян
  • червен пипер - на вкус, може и лют, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в тенджера и запържете предварително нарязаното на парчета свинско. Щом се позапържи добре, го извадете.

Накълцайте ситно праза и сложете да се запържи в сгорещения зехтин или олио в същия съд. Добавете орехите и разбъркайте, докато и те се запържат.

Поръсете с брашното и запържете и него, след което поръсете с червения и лютия червен пипер. Хубаво объркайте и добавете доматите и бульона.

Прибавете и месото и оставете да къкри, докато свинското напълно се сготви.

Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете сушените сини сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
45
31
21
10
Дай твоята оценка: