Пастички

14/02/2017
"Когато едни пастички се готвят толкова лесно, нямате никакво оправдание да не почерпите с тях "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • бисквити - 150 г чаени
  • масло - 80 г
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сок от лайм
  • лимонова есенция
  • желатин - плодов
  • коктейлни череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите. Поставете 6 малки ринга върху поднос.

Във всеки ринг сложете от бисквитите, притиснете с лъжица и приберете в хладилник за 15 минути. Разбийте маскарпонето, захарта, няколко капки от есенцията и сока от 1/2 лайм.

Отделно разбийте сметаната. Постепенно я прибавете към маскарпонето и разбъркайте с шпатула. Във всеки ринг сложете от сместа, като не пълните до горе.

Пригответе плодовия желатин по указание на опаковката. Моят беше за 500 мл течност, като първо го разтворих в 250 мл гореща вода и после долях 250 мл студена вода.

Допълнете всеки ринг с желатина, сложете по една черешка и приберете в хладилник до стягане. Минете с нож по стените и освободете пастите от ринговете.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар