Дантелени палачинки сърца и цветя

15/02/2017
"Толкова са красиви, че почти ни е жал да ги изядем... почти "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр
  • сол - 2 щипки
  • прясно мляко - 250 мл
  • газирана вода - 250 мл
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте с малко сол. Добавяйте пресято брашно, мляко, газирана вода, като редувате. Прибавете и ванилията и олиото. Бъркайте до гладкост, до получаване гъстотата на боза.

Напълнете сместа в пластмасова бутилка от оцет - от онези шишета, които са с дозатор, а не с капачка.

За да направите палачинката с желана фигура, рисувайте с бутилката от близко разстояние директно в нагорещения тиган, леко намаслен.

Направете палачинките по двойки - едната, която ще бъде основна, я направете плътна в същата форма с големината на ажурената. Първо очертайте контур на фигурата, а после я запълнете със смес в средата и бързо разстелете с лъжица.

Обърнете и изпечете от двете страни. Сложете конфитюр по желание върху цялата палачинка, а отгоре поставете ажурената.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар