Бухнал тутманик

15/02/2017
Миссаот МиссаЧирак
"Тутманик за гладници, така ще ви се услади, че ще повторите, че и ще потретите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 592
  • Преглеждания за месеца1302
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо добре се разбиват яйцата и към тях се прибавят киселото мляко и содата. Разбърква се и се прибавя натрошеното сирене (добре е да бъде натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово за фурната!

Малък трик - може да използвате хартия за печене за да не залепва и за да е по-мека долната страна на тутманика. Изрежете я по формата на тавата или съда, в който ще печете. Благодарение на содата и бакпулвера тутманикът ще се получи симпатично бухнал и много вкусен.

Пече се приблизително около половин час докато коричката стане златиста или леко кафеникава. За да сте напълно сигурни може да проверите дали е изпечен с клечка за зъби - ако полепва по нея като я забодете и изтеглите значи не е готов.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар