Многолистна баница

16/02/2017
Ivankaот IvankaНовак
"Майсторска ръка ще ви трябва, за да разточите корите, но ще получите толкова вкусна баница, че цялото семейство ще съберете около масата и трошичка няма да остане от нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене2 мин.
Общо32 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 214
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • мая - половин кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва тесто. Правят се от 12 до 14 топки. Всяка топка се разточва на много тънка кора колкото тавата, в която ще печете.

Разточената кора се намазва с мазнина. Редят се корите една върху друга с мазнина помежду им, като се слага сирене между всеки три кори.

Последната се намазва с олио и всички заедно се режат по средата. Двете парчета се усукват и се завиват на охлювче в тавата.

Оставя се около час да втаса. Пече се на 200 градуса, отначало с фолио, докато се надуе. След това се маха фолиото и се запича.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите