Макарони с доматен сос и кашкавал

15/02/2017
Ivankaот IvankaНовак
"Вкусна паста по български, която спокойно може да конкурира италианската паста във всичките ѝ варианти "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам вода да заври със сол. Добавям макароните и ги оставям да се сварят. През това време приготвям доматения сос. Запържвам в зехтин лука, чесъна и моркова.

Когато зеленчуците омекнат, добавям каймата. Пържа до като стане на трохи, добавям 150 мл. вода и оставям да се готви 2-3 минути. През това време си пасирам един буркан домати.

Добавям и тях, и пак оставям да се готви. След това слагам виното и сол. Оставям още малко на котлона, до като се сгъсти малко, но не трябва да е много гъсто.

След като сваля от котлона добавям босилек и риган на вкус. Изсипвам сварените макарони, заливам ги със соса и ги поръсвам с настъргания кашкавал. Запичам до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар