Език със зеленчуци

15/02/2017
"Бихме си хапвали езика и така, но в комбинация със зеленчуци е направо страхотен, затова искаме двойна порция "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът заедно с 2-3 дафинови листа, няколко зърна бахар, няколко зърна черен пипер и 1/2 глава лук се сварява в тенджера под налягане за около 1 час на 2-3 степен на котлона.

Готовият език се обелва и се нарязва на филийки. Морковите, тиквичките, чушките, целината и лукът също се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се смесват и се слагат в глинен гювеч. Добавяме езика и заливаме с 2 ч.ч. от предварително прецедения бульон. Добавяме около 30 г краве масло, дафинов лист, куркума и къри.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна да загрее до 200 градуса.

След това се намалява на 150 градуса и се пече 1 час, като последните 20 мин махаме капака, за да се препече леко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар