Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Език със зеленчуци

Език със зеленчуци

Език със зеленчуци
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 3
15/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Бихме си хапвали езика и така, но в комбинация със зеленчуци е направо страхотен, затова искаме двойна порция"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • целина - 1/2 бр.
  • домати - 1 малко бурканче
  • куркума - 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • бахар - 3 зърна
  • краве масло - 30 г
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът заедно с 2-3 дафинови листа, няколко зърна бахар, няколко зърна черен пипер и 1/2 глава лук се сварява в тенджера под налягане за около 1 час на 2-3 степен на котлона.

Готовият език се обелва и се нарязва на филийки. Морковите, тиквичките, чушките, целината и лукът също се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се смесват и се слагат в глинен гювеч. Добавяме езика и заливаме с 2 ч.ч. от предварително прецедения бульон. Добавяме около 30 г краве масло, дафинов лист, куркума и къри.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна да загрее до 200 градуса.

След това се намалява на 150 градуса и се пече 1 час, като последните 20 мин махаме капака, за да се препече леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: