Телешки кюфтенца на фурна

29/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 455
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг кайма
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 2 белтъка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • кимион - на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сирене - 1/2 ч.ч. натрошено, по желание
  • за соса
  • яйца - 2 броя жълтъци
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете каймата със ситно накълцания лук, белтъците от 2 яйца и всички подправки заедно със сол на вкус.

Оставете в покрита купа да престои в хладилника за 30-40 минути.

С влажни или най-добре намазнени ръце гребвайте от каймата и оформете по-дебелички кюфтенца.

Подреждайте ги в намзнена тава или застлана с хартия за печене, ако искате да не използвате много мазнина.

Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до приятен загар.

С жълтъците от яйцата може да приготвите сос за кюфтетата. Разбийте ги много добре с 1 кофичка кисело мляко.

Сложете сместа в съд на котлона и бъркайте непрекъснато, докато клокне. Прибавете сол и др. подравки на вкус.

Поднесете порция телешки кюфтенца на фурна, поляти с малко от соса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар