Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Пържени сиренки с прясно мляко и ракия

Пържени сиренки с прясно мляко и ракия

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Пържени сиренки с прясно мляко и ракия
Снимка: Даниела Русева
1 / 8
15/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Пържени са, което гарантирано ги прави три неща - вкусни, неустоими и страхотно мезе"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче сипете двете яйца, разбити с 1 ч.л. сол, затопленото мляко, ракията и захарта и замесете меко тесто.

Разделете на четири части, а всяко топче разточете върху набрашнена плоскост на малка кора - около 20 см широка.

Наръсете с разтопено краве масло първата кора и поставете следващата, пак поръсете с малко масло и така четирите, без да се слага масло върху последната кора.

Разточете всички кори заедно на голям тънък лист. Разбийте едно яйце и смесете с натрошено сирене.

От плънката разнесете върху разточеното тесто и навийте листа на руло. Нарежете на парчета през 2-3 см. С намаслени с олио ръце притиснете и изпържете в сгорещено обилно олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: