Лесен японски чийзкейк

17/02/2017
Калинаот КалинаНовак
"Вкусни идеи от японската кухня - опитайте този разкошен сладкиш и да не забравите да се похвалите с вкусен резултат "
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 030
  • Преглеждания за месеца562
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 160°С.

Млякото, маслото и сиренето се затоплят заедно котлона на средна топлина, след което се разбиват с бъркалка и се оставят да изстинат. Добавят се жълтъците и се разбърква добре.

Брашното и нишестето се пресяват и се добавят.

Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа, след което се добавя захарта и сместа се разбива още малко.

Белтъчената смес се добавя на четвъртинки към жълтъчната, като се бърка много внимателно.

Намаслете кръгла форма за печене с диаметър 20 см и покрийте дъното и стените и с хартия за печене. Изсипете сместа вътре и печете на водна баня за около половин час на 160°С и после около 55 мин на 135°С, докато сладкишът удвои височината си.

Оставете сладкиша напълно да изстине в печката, иначе ще спадне.

Поръсва се с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар