Великденско руло от месо

17/02/2017
"След дългите Великденски пости това ястие ще ви се стори истинско чудо, което да хапнете в компанията на най-близките си хора "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 120
  • Преглеждания за месеца2486
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме месото на правоъгълно продълговато парче и го начукваме много добре. След това го поръсваме със сол, черен пипер и вегетата.

Сваряваме спанака леко в подсолена вода, след което го изцеждаме и го нарязваме на ситно.

В дълбока купа смесваме спанака, каймата, нарязаните на ситно лук, джоджен и магданоз. Разбъркваме добре и приготвената плънка слагаме върху месото.

Върху плънката слагаме обелените яйца и завиваме на руло, като внимаваме да не излезе плънката. Завързваме двата края и средата с конец и изпържваме до златисто.

След това внимателно го слагаме в тавичка и заливаме с 1 ч.ч. вода.

Намазваме с маслото и печем на 180 градуса за около 60 мин, като от време на време обливаме с бульона, който ще се получи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар