Задушено агнешко в йенска тенджера

17/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Толкова е вкусно, направо се топи в устата и се приготвя толкова лесно, че всеки ще се справи "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на порции. Добавяме сол, вегета и намазваме с олиото и горчицата. Добавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.

След това взимаме йенска тенджера и на дъното и слагаме половината от нарязаните лук, чесън, магданоз и джоджен.

Върху тях слагаме месото и поръсваме с черен и червен пипер, добавяме половината домат, нарязан на ситно.

След това другата половина от лука, чесъна, джоджена и магданоза, месото и отново добавяме черен, червен пипер и домат.

Отгоре слагаме маслото и доливаме с вода. Захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар