Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко в йенска тенджера

Задушено агнешко в йенска тенджера

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Задушено агнешко в йенска тенджера1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Толкова е вкусно, направо се топи в устата и се приготвя толкова лесно, че всеки ще се справи"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • зелен лук - 4 връзки
  • зелен чесън - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домат - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на порции. Добавяме сол, вегета и намазваме с олиото и горчицата. Добавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.

След това взимаме йенска тенджера и на дъното и слагаме половината от нарязаните лук, чесън, магданоз и джоджен.

Върху тях слагаме месото и поръсваме с черен и червен пипер, добавяме половината домат, нарязан на ситно.

След това другата половина от лука, чесъна, джоджена и магданоза, месото и отново добавяме черен, червен пипер и домат.

Отгоре слагаме маслото и доливаме с вода. Захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: