Курабийки-захаринки

16/02/2017
"Любимите курабийки-захаринки, но във формата на сърциче, защото наистина, ама наистина ги обичаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 743
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбирам едно яйце и един белтък (жълтъка отделям за намазване на сладките) заедно със захарта до побеляване. Добавяме олиото и отново разбивам.

В млякото угасям содата и добавям към яйчената смес. Пресявам брашното и замесвам меко и нелепещо тесто. Оставям го да почине 10 минути.

Разточвам върху набрашнена повърхност и изрязвам форми, в случая сърчица. Може да се направят и като топчета с големината на орех.

Отгоре намазвам с отделения жълтък разбит с малко прясно мляко, поръсвам със захар и пека на 180 градуса Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Нелка
Нелка
10.06.2017 17:11
Все пак се получиха и станаха много вкусни. Благодаря
0
0
Нелка
Нелка
10.06.2017 15:23
Здравейте. Използвам доста от рецептите на сайта и съм много доволна. Днес реших да пробвам тази рецепта. Само не ми става ясно как ви стига 600гр. брашно за не лепкаво тесто? На мен ми беше необходимо почти 1кг. Хубав ден.
0
0
Антония
Антония
10.06.2017 16:10
Здравейте! Съжалявам че се е получило така,дано поне са ви харесали на вкус! Отношение към количеството на брашното имат големината на яйцата и вместимостта на чаената чаша.... Хубав ден и на вас!
0
0
Антония
Антония
10.06.2017 15:52
Здравейте! Съжалявам че се е получило така....дано поне са ви харесали на вкус. Според мен отношение към количеството на брашното имат големината на яйцата, вместимоста на чаената чаша......
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв