Лучена яхния с домашна луканка

16/02/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213682
"Някои могат да кажат, че домашната луканка не бива да се хаби за щяло и нещяло, но вие им дайте купа от тази яхния, за да им запушите устите "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • луканка - 1 бр. сурова (може и сушена)
  • доматен сок - 500 мл от шише
  • лук - 6 - 7 едри глави
  • олио
  • чубрица - около 4 - 5 щипки
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - около 1.5 л
  • брашно - 2 с.л. равни
  • захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на не много едри парчета. В тенджера загряваме олиото и слагаме лука, запържваме за кратко.

После добавяме вода, колкото да покрие лука и задушаваме. Щом изври водата, прибавяме червения пипер. Разбъркваме и добавяме още вода.

Когато лукът омекне добавяме доматения сок и захарта, за да премахне киселината. Добавяме чубрицата и солта и оставаме да си ври.

През това време белим луканката и я нарязваме на филийки. Нареждаме в тава и печем на 200 градуса до готовност. Така всичката мазнина ще изтече от луканката.

Лукът вече е хубаво омекнал, тогава вадим от чорбата в една купичка и чакаме да изстине. После правим кашичка от брашното и чорбичката и връщаме в тенджерата, която предварително сме дръпнали от котлона и е поизстинала.

Пак слагаме да заври до готовност на яденето. Тогава добавяме опечената луканка, къкри не повече от 5 минути и махаме от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар