Лесни домашни курабийки

16/02/2017
Ivanka
отIvankaНовак11
"Идеалните домашни курабийки за онези, които не си падат по прекалено сладките тестени изделия "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 481
  • Преглеждания за месеца998
  • Преглеждания за седмицата761
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч., в което се разтваря 1 ч.л. сода за хляб
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто, от което се оформят топчета с големината на по-голям орех. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене.

Мажат се отгоре с яйце и се поръсват със захар. Пекат се на загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Ако обичате по-сладко, може да сложите повече захар, защото не стават много сладки. Това е. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар