Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Вкусно пиле с гъби и моркови

Вкусно пиле с гъби и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Вкусно пиле с гъби и моркови
Снимка: Мария Симова
1 / 2
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Разбира се, че е вкусно, кога сме ви предлагали нещо по-малко от съвършеното ястие?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • универсална подправка - 30 г за пиле
  • моркови - 250 г
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г пресни
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените бутчета натрийте добре с подправката за пиле и оставете настрани.

Нарежете почистените моркови, гъби и лук на едро. Поставете ги в тава заедно с олиото, червения пипер и останалите подправки.

Посолете и разбъркайте, подредете подправените бутчета в тавата и залейте с виното. Във водата разтворете брашното добре и прибавете към ястието.

Завийте тавата с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята 180 градуса фурна, печете около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: