Пикантна чорба от свински уши

16/02/2017
"Тази чорба е основната причина да ни се иска прасетата да имат поне по 4 уши. Също е главният съперник на пачата "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински уши - 1 - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чили - сухо едро смляно
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета.

Бульона се прецежда и се връща на котлона да поври с нарязаното месо още около 10 минути. Овкусява се с черния пипер, чилито, накълцания чесън и оцета.

При желание, може да и направите застройка. Чорбата се консумира гореща и е особено подходяща за студените зимни дни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар