Талиатели със скариди и сметана (талиатели Тоскано)

16/02/2017
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
"Усещате ли аромата на любов към вкусната храна и добрата кухня, който се носи от тези скариди?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пастата се сварява по указанието на опаковката. Изцежда се и се оставя настрани.

Скаридите, ако не са бланширани предварително, се сваряват във вряща вода до порозовяване. Изцеждат се.

В касерола се изсипва зехтин, сгорещява се на умерен огън и се добавя скълцаните скилиди чесън и силно наситнен лук, задушава докато омекнат за няколко минути - 2-3 минути.

Прибавят се сметаната, виното, изчакват се няколко минути, около 1-2 да се изпари виното, разбърква се и се добавят предварително разбитите с вилица жълтъци. Разбърква се енергично и се вари на умерен котлон докато се сгъсти.

Посолява се със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се скаридите и пастата и се оставя за няколко минути на котлон, докато се стопли ястието. Поръсва се босилек.

Забележка: Ползвала съм бланширани скариди. Главичката лук я настъргах на най-ситното ренде, за да не се усеща в ястието, а само да има лек аромат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар