Гъби с чудна плънка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Гъби с чудна плънка
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 7
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Чудна е, наистина е чудна, но ако искате да разберете точните съставки, трябва прочетете рецептата"

Необходими Продукти

  • печурки - 30 бр. средни или малки
  • Плънка
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • крема сирене - 8 с.л.
  • галета - 1/4 в.ч.
  • сирене - 1/4 в.ч. настъргано
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • кашкавал - 60 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват. Изрязват им се дръжките и се отделят в отделна купа (ще се използват за плънката).

Издълбават се с лъжица и се нареждат в подходяща тава. Дръжките на гъбите се накълцват на дребни парчета.

В тиган се загрява олиото. Изсипват се накълцаните дръжки от гъби, към тях се добавя ситно нарязания лук и се запържват за около 15 минути.

Изсипват се в подходяща купа, добавят се последователно крема сирене, галета, сирене, сол, черен пипер и магданоз. Разбъркват се добре.

С така приготвената плънка се пълнят гъбите, поръсват се с малко кашкавал и се пекат в загрята фурна на 170 градуса за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: