Домашно соево мляко

17/02/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Специално за всички онези, които не хапват продукти с животински произход - вижте как сами да си направите соево мляко "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4 л
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • соя - 500 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соята се накисва във вода за 12-15 часа. Сипва се вода да покрие соята. Имайте предвид, че соята ще увеличи обема си около три пъти.

След като минат 12-15 часа, водата, в която е била накисната соята, се изхвърля. След това соята се попарва с гореща вода за около 10-тина секунди. Соята трябва да омекне.

Водата се изхвърля отново.

В голяма тенджера се сипва 1 чаена чаша соя - 3 чаени чаши вода. Това се прави, докато свърши соята. След това се пасира хубаво с пасатора. При пасирането се образува пяна.

След като сме пасирали сместа хубаво, се слага на котлона. Бърка се непрекъснато. По време на варенето може пяната да тръгне да се надига, тогава махнете за малко тенджерата от котлона.

След това продължете да варите при непрекъснато бъркане. Соята се вари около 20-тина минути. Трябва да спре да образува пяна.

След това се сваля от котлона и се оставя да изстине.

Когато изстине, соевото мляко се пресипва в шишета, като млякото се прекарва през цедка. От това количество соя излизат около 4 литра мляко.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар