Ароматен кейк с шоколадова глазура

16/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"И без глазурата си е вкусен, но с нея е направо съвършен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пудра захар - 120 г
  • масло - 120 г
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 80 гр. кристална
  • брашно - 150 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • какао - 30 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лешници - 30 г смлени запечени
  • мента - 2 с.л. стрита изсушена
  • За глазурата
  • сироп от мента - 60 мл
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото леко се затопля, за да омекне, след което разбивам добре с пудрата захар. Към тях постепенно прибавям жълтъците.

Към разбитата смес добавям разбитите захар и белтъци на сняг, брашното, нишестето, ядките и ароматите -
ванилия, лимонена кора и стритата на прах мента.

Към една трета от сместа слагам какао. В намазана с масло и поръсена с брашно форма изсипвам последователно от едната и от другата смес.

Пека на умерена фурна. Изпечения кейк внимателно изваждам от формата и го поставям на метална решетка.

В отделен съд изсипвам сиропа от мента и редуцирам, докато остане наполовина. Към него прибавям шоколада и с разтопената глазура поливам изстиналия кейк. По желание се гарнира с филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар