Хумус със сушени домати

18/02/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Много вкусен и толкова ароматен, че свършва за нула време. Опитайте го, докато гладниците на се изяли всичко "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • нахут - 500 г
  • сушени домати - 1 ч.ч.
  • сусамов тахан - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1/2
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер си накисваме нахута /ако искаме да стане по мек, може да го сварим/. Слагаме го в блендер и добавяме малко вода.

Прибавяме тахана, чесъна, зехтин и сока от половината лимон. Овкусяваме със сол, червен пипер и малко черен пипер на вкус.

Включваме блендера, докато не получим гладка консистенция.

Сушените домати също ги накисваме за кратко във вода, режем ги на парченца и също ги добавяме към сместа, като отново разбъркваме добре всичко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар