Мамините лозови сармички

16/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11640388
"Един вкус, с който сме отраснали и който искаме да предадем на децата си! Не пропускайте да се насладите на тази класика "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 123
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнина задушете наситнения лук, праз и чесън до прозрачност. Прибавете и настъргания морков. Към зеленчуците добавете и каймата да се пържи до получаване на трохи. Към сместа прибавете и почистения и измит ориз и долейте с чаша бульон.

След като се изпари водата свалете от котлона и добавете пресния домат на ситно и овкусете със солта, червения и черния пипер, поръсете с джоджен и копър /от мама знам, че задължително в плънката на лозовите сарми се слага джоджен/.

Навийте сармичките и подредете плътно в тава, отгоре наредете няколко листа, долейте с останалия бульон, за да се покрият, затиснете ги с чиния, похлупете с капак и печете около час или до готовност.

Поднесете със следния сос: Към киселото мляко прибавете счукания със сол чесън, добавете орехите и разбъркайте. Сипете към соса и 1-2 с.л. от бульона, където са се пекли сармичките.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Това е и моята рецепта за лозови сарми, от бележките на Мама, само не ползвам бульон домашен, поради липса на такъв, него го изключвам, доливам с домати ,белени от консерва. Много ги обичам.
0
0
Невена Блажева Иванова
Така правя и аз когато нямам бульон,но напоследък кагато варя някакво месо- прецеждам бульона и го запазвам за някой от ястията.Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв