Мариновани печени бутчета

16/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Вкусно пиле само в три лесни стъпки - мариновате, печете и изяждате "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 179
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр. цели
  • лук - 2 глави
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си мариноваме бутчетата от предишният ден. Измиваме бутчета и ги нарязваме по желание.

Нарязваме главите лук на полумесеци и заедно с подправките - солта, черният пипер, соевият сос и зехтина.

Слагаме ги при бутчетата, объркваме ги и ги оставяме да престоят за 12 часа, за да поемат добре подправките. Добре е да сложите фолио или капак на съда, в който ги оставяте да престоят.

Преди да се сложат да се пекат бутчетата под кожата им слагаме по кубче масло. В тавичката, в която ще ги печем, ги слагаме заедно с лука и 2 ч.ч. вода.

Печем 40 минути под фолио на 200 градуса. Махаме фолиото и ги започваме за още 10 минути. Може да се направи гарнитура отделно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар