Свинска плешка на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинска плешка на фурна1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
385 мин.
Порции
10
"Обичаме печена свинска плешка, защото месото става едно такова крехко и ароматно, иде ти пръстите да си оближеш!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 - 4 кг свинска плешка без кокал
  • чесън - около 12 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • картофи - 4 - 5 по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте много добре на каша чесъна, червения пипер, лимоновия сок и 1 с.л. сол. Намажете обилно свинската плешка с тази марината и я сложете да престои покрита в хладилника за около 1 денонощие.

Загрейте фурната на около 150 градуса. В голяма тава сложете на дъното почистените и разполовени картофи, а отгоре месото. Полейте обилно свинското с останалата марината, разредена с 150 мл вода и виното.

Цялата тава покрийте с фолио и сложете свинската плешка да се пече бавно, за около 5 ч. След като махнете фолиото, увеличете градусите и запечете още за около 1 час или по-малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
48
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде е рецептата? Много тъп сайт
30.12.2021 07:49
Анонимен
Анонимен
Аз по принцип мразя чесън и миризмата му,а в тази рецепта има прекалено много- даже за хора, които го харесват.
03.03.2016 11:59
3
2
Марина
Марина
Аз пека понякога на 120-150 г градуса за повече или за цяла нощ - става супер крехко
31.10.2012 15:30
8
5
Ивета
Ивета
Извинете ме но 5 часа пе4ене не е ли много? да не би да има грешка?
29.10.2012 16:52
6
8