Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Варена риба със сос

Варена риба със сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Варена риба със сос1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поне веднъж седмично трябва да се хапва ястие с риба и днес сме избрали да е тази варена риба с уникален ароматен сос"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • вода - 1 литър
  • оцет - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - на зърна
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • за соса
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата слагаме оцета, нарязаните моркови, лук, лимони, целина, магданоз, дафиновите листа, бахара и черния пипер да се варят за 10-15 мин.

След това добавяме рибата и варим до готовност.

След това изваждаме рибата и я слагаме в продълговата чиния и я заливаме със соса, който приготвяме по следния начин.

В маслото запържваме брашното и го разреждаме с рибения бульон.

Овкусяваме го с черния пипер, горчицата и счукания чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: