Влюбени пастички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Влюбени пастички
Снимка: Илияна Димова
8 / 9
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не може да откажете на такова романтично предложение - пастички за влюбени"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1/2 ч.ч. кристална
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • ром - няколко капки течна есенция
  • брашно - 3 /4 ч.ч.
  • захар - за сиропа
  • вода - 1 ч.ч. за сиропа
  • течна сметана - 200 мл (сладкарска) за гарниране
  • захарни фигурки - за украса
  • какаова глазура - за украса
  • масло - за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата и кристалната захар, докато получим плътна светла смес. Прибавяме какао и бакпулвер. Отново с миксера разбиваме хомогенно.

Към сместа прибавяме брашното и пакетче ванилия. Разбъркваме с шпатула или на бавните обороти на миксера. Полученото тесто изсипваме в тавичка, покрита с хартия за печене, намазана леко с мазнина.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме с клечка кога е изпечен блатът. Изваждаме готовия блат и оставяме да се охлажда върху скаричка.

Разбиваме сладкарската сметана на твърд сняг. Приготвяме сироп, като в тенджерка слагаме да се карамелизира захар (5 с.л. ). Когато получим карамел, дръпваме съда от котлона и много внимателно наливаме при карамела топла вода (1 ч.ч.) и капваме няколко капки течна есенция ром.

Слагаме тенджерката отново на котлона, да се разтопи карамела във водата и да се получи сироп. Охладеният блат, нарязваме на по-малки блатове, според порциите пастички.

Сиропираме с приготвения сироп и слепваме блатовете с разбита сладкарска сметана. Украсяваме със захарни фигурки сърчица и от разтопената на водна баня какаова глазура смесена с малко краве масло, правим сърчица и надписи (върху хартия за печене и после като засъхне глазурата, лесно се отделят от хартията), с които също украсяваме пастичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: