Бисквитена торта с течен шоколад

17/02/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaНовак
"Бисквитените торти отдавна не са това, която бяха, днес те са истинско произведение на сладкарското изкуство "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 337
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пудинг - 3 бр. Ванилия
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • течен шоколад - 100 г
  • бисквити - 1 кутия, маслени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте от млякото 200 мл, а останалото слагате на котлона да завира, заедно със захарта. В отделено мляко разтваряте трите пудинга.

Когато млякото заври, изсипвате пудинга при непрекъснато разбъркване и махате от котлона. Добавяте течния шоколад в горещия пудинг, като бъркате за да се разтопи. Добавяте и ванилията.

В подходяща форма изсипвате от пудинга, подреждате ред бисквити, пак слагате пудинг, отново редите бисквити. Така процедирате до изчерпване на продуктите.

Завършвате с пудинг и оставяте на хладно. Когато тортата е изстинала, украсявате по ваше желание и слагате в хладилника за 2 часа.

Сервирате парченце торта с бяло шампанско. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар