Веган крем супа с крутони

16/02/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Поглезете приятелите си вегани с една ароматна и нежна като кадифе супичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и моркова на ситно. Тиквата или настъргваме или режем на кубчета. В загрята мазнина слагаме първо лука, запържваме за около минута на среден огън.

Добавяме моркова и след няколко минути и тиквата. Наливаме гореща вода или бульон. Оставаме да ври така 10 минути под капак на среден огън.

През това време белим и режем картофите на големи кубчета. Добавяме ги в тенджерата. Варим около 25-30 минути.

Тогава прибавяме розичките броколи. Варим още около 5-10 минути (колкото броколите да си сменят цвета и да омекнат), сваляме от котлона и пасираме.

За крутоните използваме сух хляб, а ако нямаме, може и пресен. Режем на кубчета със страна около 1 см. Нареждаме ги в тавичка и поливаме със струйка олио. Тогава ръсим солта и ригана. Хубаво разбъркваме с ръце, за да полепнат подправките по късчетата хляб.

Печем в загрята фурна на 200 градуса, на средното ниво, за около 15 минути. За по-сигурно наблюдаваме и разбъркваме периодично.

Готовата супа разливаме в купички и поръсваме с крутоните. По желание може да се гарнира със сметана.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар