Желирано кисело мляко с праскови

17/02/2017
"Свеж и много вкусен десерт с аромат на лято "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Прасковите се почистват от костилките и се нарязват на четири. Слагат се в тенджерка заедно със захарта и 1/2 ч.ч. вода и се оставят на огъня за десетина мин. След това се минават през цедка.

Полученото плодово пюре се смесва с киселото мляко, ванилията, настърганата кора от лимон и половината от сока му. Разбърква се. Сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка до получаването на хомогенна смес.

Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява за кратко на водна баня. Добавя към останалите продукти.

Сместа се разпределя във формички за крем карамел, като се пълнят догоре. Оставят се в хладилник за 2 часа.

Когато панакотата е готова, формичките се потапят за 10 сек в гореща вода (до ръба) и се обръщат в чинии.

Десертът се гарнира с нарязани пресни праскови.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар