Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Желирано кисело мляко с праскови

Желирано кисело мляко с праскови

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878113024821
Желирано кисело мляко с праскови
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Свеж и много вкусен десерт с аромат на лято"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 800 г
  • праскови - 500 г
  • захар - 180 г
  • пудра захар - 180 г
  • лимон - 1 бр.
  • желатин - 2 пакетче
  • вода - 30 мл
  • ванилия - 1 пакет
  • праскови - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се почистват от костилките и се нарязват на четири. Слагат се в тенджерка заедно със захарта и 1/2 ч.ч. вода и се оставят на огъня за десетина мин. След това се минават през цедка.

Полученото плодово пюре се смесва с киселото мляко, ванилията, настърганата кора от лимон и половината от сока му. Разбърква се. Сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка до получаването на хомогенна смес.

Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява за кратко на водна баня. Добавя към останалите продукти.

Сместа се разпределя във формички за крем карамел, като се пълнят догоре. Оставят се в хладилник за 2 часа.

Когато панакотата е готова, формичките се потапят за 10 сек в гореща вода (до ръба) и се обръщат в чинии.

Десертът се гарнира с нарязани пресни праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: