Мераклийски пълнени кюфтенца

17/02/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213891
"С толкова много мерак ги приготвихме за вас, че няма как да ги наричаме по друг начин освен мераклийски "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 415
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата, нарязания на ситно лук, хляба (който предварително сме накиснали във вода и изстискали), яйцето и подправките. Хубаво омесваме каймата и я оставаме да си почине поне 30 минути.

През това време нарязваме продуктите за плънката. Шунката и топеното сирене - на малки кубчета, моркова - на много ситно, а кашкавала настъргваме.

После взимаме от каймата (за да работите по-лесно с каймата, можете да си намажете ръцете с олио) по- голямо топче и го оформяме като кюфте, но малко по-тънко. В него набучваме шунката, топеното сирене и моркова, а от кашкавала поръсваме.

Взимаме малко топче от каймата и го разстиламе върху плънката. Свързваме ги, като внимаваме да няма дупки, през които да изтече кашкавалът.

Готовите кюфтета овалваме в брашно и ги нареждаме в намазнена тава. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути или до готовност. Ако желаете, можете и да ги изпържите.

Готовите кюфтета гарнираме със салата според сезона - моята гарнитура е от домашна лютеница и гулия от туршия.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар